Zwemmen in en rondom Den Bosch niet altijd veilig

Gepubliceerd: Woensdag 11 juli 2018 14:48

Zwemmen in en rondom Den Bosch niet altijd veilig

DEN BOSCH – Voor het zwemwater in ‘De Meerse plas’ bij Den Dungen en de Zuiderplas in Den Bosch is er een waarschuwing voor blauwalgen en is dus gevaarlijk om te zwemmen.

In en rondom Den Bosch zijn in totaal zeven grote zwemplaatsen voor het publiek om te zwemmen. Volgens zwemwater.nl een site waar alle openbare zwemplaatsen in Nederland worden weergegeven en gecontroleerd, zijn deze twee zwemplassen in de omgeving van Den Bosch momenteel niet veilig om te zwemmen.

Voor de zwemplas bij vakantiepark Dierenbos in Vinkel, de Oosterplas Zuid in het stedelijk gebied van Den Bosch, de Groote Wielen in Rosmalen , het Engelermeer in Engelen en de Ijzeren Man in Vught zijn nog geen meldingen gedaan.

Beken en sloten
Door de langdurige droogte en warmte is het water in de beken en sloten minder fris. Het water spoelt niet door en het veroorzaakt onder andere algengroei. Bij aanraking of inname van het water kan er huidirritatie,duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten ontstaan. Dit kan bij mensen maar ook bij dieren.

Als het waterschap vastgesteld heeft dat er sprake is van blauwalg, worden er borden geplaatst om mensen te waarschuwen.

Deel deze pagina: