Zowel verbod als ondersteuning klimaatstaking op Bossche middelbare scholen

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 07:18

Zowel verbod als ondersteuning klimaatstaking op Bossche middelbare scholen

DEN BOSCH – De middelbare scholen in Den Bosch gaan heel verschillend om met de scholierenstaking voor het klimaat. Het Pierson College beschouwt het als ongeoorloofd verzuim, terwijl het Stedelijk Gymnasium de klimaatspijbelaars juist een podium geeft.

“Youth for Climate” heeft scholieren opgeroepen om op donderdag 7 februari te staken en deel te nemen aan de klimaatmars in Den Haag.

Ongeloorloofd verzuim

Het Ds. Pierson College zegt in een brief aan de ouders: “Als directie hebben wij veel waardering voor de betrokkenheid van jongeren bij zo’n belangrijk onderwerp als het klimaat en de toekomst. Scholieren hebben echter geen stakingsrecht en ook onze minister van Onderwijs, Arie Slob, heeft hierover zijn standpunt al via de media gedeeld. Dit betekent voor al onze leerlingen dat hun afwezigheid op 7 februari en de reeds aangekondigde volgende donderdagen als spijbelen geldt en wij in voorkomende gevallen zullen handelen zoals wij normaal bij ongeoorloofd verzuim zullen doen.”

Het Stedelijk Gymnasium daarentegen heeft een oproep van één van de leerlingen om gezamenlijk naar Den Haag te gaan op de website van de school geplaatst.

Hoe andere middelbare scholen in Den Bosch met de staking omgaan is niet bekend.

Deel deze pagina: