Zesde overwinning op rij voor FC Den Bosch

Gepubliceerd: Maandag 05 november 2018 22:14

Zesde overwinning op rij voor FC Den Bosch

DEN BOSCH - In Eindhoven heeft FC Den Bosch vanavond de zesde achtereenvolgende overwinning in de Keuken Kampioen Divisie geboekt. De Bosschenaren versloegen Jong PSV met 0-1.

Stefan Velkov werd middels zijn treffer in de 81e minuut matchwinner voor de bezoekers. De eerste helft viel er weinig te beleven in het Jan Louwers stadion. Het enige wapenfeit was een schot van FC Den Bosch aanvaller Rauno Sappinen dat door Jong PSV doelman Mike van de Meulenhof relatief eenvoudig kon worden gekeerd.

Na rust drong FC Den Bosch wat meer aan, maar was de eerste grote kans voor de Eindhovenaren. FC Den Bosch ontsnapte aan een achterstand toen de bal na een schot van Matthias Verreth via de onderkant van de lat terug het veld inkwam. Aan de andere kant had Sappinen niet veel later de Bosschenaren op 0-1 moeten brengen, maar de Estse spits vergat geklungel in de Jong PSV defensie af te straffen.

Negen minuten voor tijd was het toch raak toen een afgemeten voorzet van Luuk Brouwers op het hoofd van de torenhoog springende Stefan Velkov belande en diens kopbal in het Eindhovense doel verdween. Jong PSV drong in de slotfase nog wel aan, maar werd nooit meer echt gevaarlijk.

FC Den Bosch stijgt door de zege naar de vierde plaats op twee punten van koploper Sparta Rotterdam. Vrijdag spelen de Bosschenaren in eigen huis de topper tegen FC Twente.

Door Edwin Smolders

Deel deze pagina: