Zegereeks FC Den Bosch ten einde: 1-1 tegen SC Cambuur

Gepubliceerd: Vrijdag 23 november 2018 22:04

Zegereeks FC Den Bosch ten einde: 1-1 tegen SC Cambuur

DEN BOSCH - Aan de zegereeks van FC Den Bosch is vrijdagavond dan toch een einde gekomen. In De Vliert kwamen de Bosschenaren vrijdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen SC Cambuur.

FC Den Bosch haalde een groot deel van de wedstrijd niet het niveau van de laatste maanden, waarin acht zeges op rij werden behaald. SC Cambuur had de beste kansen in De Vliert en kwam vlak na rust op een 0-1 voorsprong via Robertha. Hij werkte met de hak een bal binnen die keeper Wouter van der Steen niet onder controle had gekregen.

FC Den Bosch slaagde er niet in om echte grote kansen af te dwingen. Pas toen trainer Wil Boessen verdediger Stefan Velkov in de spits posteerde, ontstond er iets van Bossche druk en kwamen er ook kansen. Danny Verbeek schoot tien minuten voor tijd op fraaie wijze een vrije trap achter de Friese keeper: 1-1. Daarna bleven beide ploegen voor de overwinning gaan maar gescoord werd er niet meer.

Een tweede treffer voor FC Den Bosch was achteraf goud waard geweest, omdat zowel Go Ahead Eagles als Sparta punten verspeelden. Bij Bossche winst had de club de leiding in de Keuken Kampioen Divisie overgenomen. FC Den Bosch blijft nu derde, met evenveel punten als de nummers een en twee.

Deel deze pagina: