Zachter rijden in spits op A2 heeft geen effect, proef niet verlengd

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 08:49

Zachter rijden in spits op A2 heeft geen effect, proef niet verlengd

DEN BOSCH - De proef met dynamische maximumsnelheden in de spits op de A2 van Empel tot over de Waal heeft geen effect en wordt daarom niet verlengd. Het aantal files is niet afgenomen, ook zijn er niet minder kop-staartbotsingen. Dat blijkt uit een evaluatie van Rijkswaterstaat.

De proef, die werd gehouden in oktober en november vorig jaar, was onderdeel van een groot onderzoek van het Rijk en de regio naar knelpunten en oplossingen voor de drukke A2 tussen Deil en Vught. Om de doorstroming te verbeteren, zijn er al op korte termijn oplossingen nodig.

Eén van de mogelijke oplossingen was het aanpassen van de maximumsnelheid naar 90 kilometer per uur in de ochtend- en avondspits, maar dat blijkt dus niet effectief. “Met deze maatregel wilden we de kans op schokgolven door rembewegingen verkleinen, zodat de aantallen kop-staartbotsingen mogelijk afnemen en als gevolg daarvan ook de extra files”, laat Rijkswaterstaat weten.

Andere oplossingen
Rijkswaterstaat wil -naast de proef met dynamische maximumsnelheden- meer proberen om wat een de drukte op het traject te doen. Tijdens workshops op in maart kunnen belangstellenden uit de omgeving meedenken over oplossingen voor de korte en lange termijn.

In Den Bosch kunnen mensen op 14 maart deelnemen aan zo’n workshop. Die wordt gehouden in het bestuurscentrum van de gemeente tussen 19.00 en 21.00 uur.

LEES OOK
- Veel ongelukken A2 tussen Empel en Rosmalen

Deel deze pagina: