Winterland-organisatie donderdag in gesprek met wethouder

Gepubliceerd: Dinsdag 10 juli 2018 19:08

Winterland-organisatie donderdag in gesprek met wethouder

DEN BOSCH - Nicole Vermolen, de organisator van Winterland, gaat donderdag in gesprek met wethouder Mike van der Geld (D66) over het winterevenement op de Parade. Vermolen kreeg afgelopen week te horen dat haar plan door de gemeente is afgewezen, maar daar neemt ze geen genoegen mee.

De belangrijkste reden voor de afwijzing, was dat er volgens de gemeente geen sluitende begroting was. “Dat argument wil ik bespreken met het college. En anders wil ik het bij de rechter voorleggen”, zegt Vermolen. “In het programma van eisen staat dat het een realistische begroting moet zien, geen sluitende.”

Bijval van Nol Roos
Vermolen krijgt bijval van de Bossche Volkspartij; partijleider Nol Roos stelt het college vragen over de afwijzing: “Hebben we dit jaar in onze mooie stad een goed georganiseerd Winterevenement of een wintersoap? Naar de wintersoap lijkt het namelijk wederom naar toe te gaan.” Roos vraagt het college waarom de criteria ‘tijdens de wedstrijd’ eenzijdig worden aangepast.

Donderdag is er dus een gesprek tussen Vermolen en wethouder Van der Geld. “Ik zou het absurd vinden als dit college zegt: ‘nee, we gaan dit jaar geen winterland organiseren’”, zegt Vermolen.

Deel deze pagina: