WereldLichtjesDag op begraafplaats Orthen en Rodenborch-College

Gepubliceerd: Dinsdag 04 december 2018 12:47

WereldLichtjesDag op begraafplaats Orthen en Rodenborch-College

DEN BOSCH – Op zondag 9 december is het WereldLichtjesDag. Samen met coöperatie DELA geeft begraafplaats Orthen voor de tweede keer aandacht aan deze bijzondere dag.

Op deze tweede zondag in december steken mensen over de hele wereld samen kaarsjes aan als nagedachtenis aan overleden kinderen. Sinds twee jaar is er een plek in 's-Hertogenbosch waar ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s samen een kaarsje aan kunnen steken voor een overleden kind. Deze dag is ook om te zien dat je niet alleen bent met je verdriet.

Stil staan
Henk Kooreman, beheerder van begraafplaats Orthen, vindt het belangrijk om als begraafplaats stil te staan bij deze dag. “Hoe lang het ook geleden is dat je kind is heengegaan, het blijft in je gedachten. WereldLichtjesDag groeit elk jaar en ook wij willen hier een bijdrage aan geven.”

Verlichte tocht
Om 18:00u wordt iedereen ontvangen in de aula, waar kaarsen worden uitgereikt. Tijdens de tocht zal stil gestaan worden bij de verlichte kindergedeeltes. Precies om 19:00u worden de kaarsen ontstoken bij vak 6a. Om 20:00u is er een gezamenlijke afsluiting om verhalen te delen. Kinderen zijn van harte welkom.

Rodenborch-College
Ook in Rosmalen wordt aandacht besteed aan deze dag. In het Rodenborch-College wordt met muziek, kaarsen en warme woorden stil gestaan bij het verlies van kinderen. Voor elk kind wordt een lichtje ontstoken, elk kaarsje vertelt zijn eigen verhaal.

Deel deze pagina: