Waterschap pompt water uit Maas in Drongelens kanaal

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 17:23

Waterschap pompt water uit Maas in Drongelens kanaal

DEN BOSCH - Door de aanhoudende warmte en droogte zakt het waterpeil in het Drongelens Kanaal snel met wel vijf tot tien centimeter per dag. Om het droogvallen van het kanaal en daarmee vissterfte te voorkomen, zet waterschap Aa en Maas sinds woensdag twee pompen in die ervoor zorgen dat er water aangevoerd wordt vanuit de Maas.

“Dit is ook in het belang van de in het gebied aanwezige bedrijven, zoals boomkwekerijen en tuinders die vaak oppervlaktewater gebruiken voor de beregening van hun gewassen”, laat het waterschap weten.

De twee pompen, die samen vijfduizend kubieke meter water per uur uit de Maas overpompen naar het Drongelens Kanaal, zijn waarschijnlijk een kleine week bezig om het water weer op peil te krijgen. “Na een dag pompen is het peil al met ruim tien centimeter gestegen. Dat gaat goed. Afhankelijk van de regenval de komende periode is inzet langer nodig”, zegt het waterschap.

Het Drongelens Kanaal loopt van 's-Hertogenbosch naar Drongelen. Het kanaal begint in het zuiden van de stad en voorziet delen van de gemeenten Vught en Heusden van water.

Deel deze pagina: