Wat is dat toch met het geheugen van politici?

Gepubliceerd: Zondag 29 april 2018 15:31

Wat is dat toch met het geheugen van politici?

Gerdien de Wal vraagt zich af wat er mis is met het geheugen van politici.

Minister-president Mark Rutte heeft een geheugenprobleem. Er waren geen memo’s over de dividendbelasting bij de kabinetsonderhandelingen. Het gerucht ging dat ze er wel waren. Dat werd ontkend. Ze werden opgevraagd. Het antwoord was: ze zijn er niet. Nu zijn ze toch boven tafel gekomen. Ze bestaan dus wel degelijk. En nu laat het geheugen van de MP hem in de steek: ‘ik kende ze niet’, zei hij vanmiddag in het vragenuurtje.

In ‘s-Hertogenbosch is een vergelijkbare situatie waar te nemen. De Gemeenteraadverkiezingen kende – in vergelijking met de andere partijen- één grote winnaar: De Bossche Groenen van Judith Hendrikx. Met de huidige onderhandelingen wordt geen recht gedaan aan die verkiezingsuitslag. Bij formateur Han Looijen en zijn opdrachtgever Jan Hoskam van de VVD is dat echter niet in het geheugen terechtgekomen. Sterker nog, Rosmalens Belang is als vijfde partij bij de onderhandelingen gevraagd. Op zich niets mis mee, ware het niet dat de heren voor het gemak alle perikelen die deze partij in de afgelopen jaren vrij instabiel maakten snel uit hun geheugen hebben gewist. Een selectief geheugen heet dat.

Het is maar goed, dat Fleur Blom en Maria Melis voor een opfrissing van het geheugen van de beide heren hebben gezorgd met hun petitie om de Bossche Groenen aan de onderhandelingstafel te halen. Het zou de partijen in de Bossche Gemeenteraad niet misstaan om datzelfde te doen. Of hebben zij ook last van geheugenverlies?

Gerdien de Wal
Oud-fractievoorzitter
Lokaal Liberaal ‘s-Hertogenbosch

Deel deze pagina: