Wapen van Orthen prominent op twee zuilen bij nieuwe toegang Orthen-Links

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 19:57

Wapen van Orthen prominent op twee zuilen bij nieuwe toegang Orthen-Links

DEN BOSCH – De wijk Orthen-Links wordt vernieuwd. De meeste woningen zijn gesloopt en hier zijn nieuwe woningen voor teruggebouwd. De kroon op het werk: een nieuwe entree met pilaren met het wapen van Orthen.

“We denken dat het heel mooi wordt”, zegt Marie Roos, voorzitter van Stichting Orthen-Links (STOL). “We hebben erover mee mogen beslissen. Op ons verzoek komt het wapen van Orthen erin. Want we zijn en blijven Orthenaren in hart en nieren en dat willen we ook echt uitdragen.”

Met de nieuwe entree heeft verkeer via de Van Wandelenstraat rechtstreeks toegang tot de wijk. In de huidige situatie draaien automobilisten via een bocht de wijk in. Roos: “We zijn wel huiverig voor hardrijders.” Met de nieuwe entree en dus een rechte weg, is het voor automobilisten makkelijker om hard te rijden. “We hebben daar ook oplossingen voor neergelegd.” De buurt denkt zelf aan een versmalling van de weg, het neerleggen van drempels of het plaatsen van bloembakken.”

Speeltuintje
De nieuwe entree is onderdeel van nieuwbouwproject Orthen-Links waar BrabantWonen en Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling in totaal 100 huur- en 68 koopwoningen realiseren. De nieuwe eengezinswoningen komen te liggen rondom een veld met een speeltuintje voor kinderen. Fase 1 en 2 van het plan zijn inmiddels gebouwd en opgeleverd. Fase 3 biedt 14 koopwoningen en gaat eind februari 2019 in verkoop. In januari 2019 worden de woningen die er nu staan, gesloopt en naar verwachting start in september de bouw van fase 3.

Er volgt een fase 4: het stuk grond aan de Margarethalaan waar nu drie huurwoningen staan. Dit zijn nu wachtwoningen. Als fase 3 klaar is, komen die leeg te staan. Hier komt straks in ieder geval een Buurtkamer. Volgens een woordvoerder van BrabantWonen is de corporatie in overleg met Cello over een combinatie van appartementen voor Cello en een Buurtkamer. “We zijn meerdere varianten daarvan aan het onderzoeken.” De woordvoerder kon niet zeggen welke varianten dat zijn en wanneer de wachtwoningen gesloopt worden.


Deel deze pagina: