Wagen van nieuwkomer CV de Fjoetjur aan kop tijdens de Grote Optocht

Gepubliceerd: Zondag 10 februari 2019 17:46

Wagen van nieuwkomer CV de Fjoetjur aan kop tijdens de Grote Optocht

DEN BOSCH – De eerste wagen in de Grote Optocht dit jaar op maandag 4 maart is die van carnavalsvereniging de Fjoetjur. De club die voor een groot deel uit jonge bouwers bestaat, is nieuw dit jaar en bouwde voor de eerste keer een carnavalswagen.

Dat werd zondag bekendgemaakt tijdens de trekking op de open dag in de bouwhal van Oeteldonk. De wagen van CV de Fjoetjur laat oetels, een laboratorium met professor en een ufo te zien. Een primeur voor de vereniging: dit is het eerste jaar dat ze een wagen bouwden.

Minister van Optochten Helma van Leeuwe: “Een deel van het jeugdprotocol van vorig jaar bouwt mee onder de naam CV de Fjoetjur. Dat zijn dus echt kinderen die hier aan een wagen bouwen.” En dat is volgens Van Leeuwe een mooie aanvulling op de bestaande carnavalsverenigingen, die vaak decennia lang meedoen.

Beweging
Zoals John Sengers van CV de Rare Schutters. “Ik bouw nu voor de 36e keer mee. We vieren een jubileum: de carnavalsvereniging bestaat 66 jaar en dit jaar bouwen we onze 65e wagen.” De wagen van de Rare Schutters laat onder meer een bewegende nar zien. Sengers: “Het thema ‘Oeteldonk leeft’ zie je terug in de wagen doordat bijna elke pop beweegt.” De wagen van de Rare Schutters is 4 maart als vierde in de optocht te zien.

Dit jaar doen 15 wagens mee aan de Grote Optocht, met de nieuwe prinsenwagen erbij zijn dat er 16. Van Leeuwe: “Dat is meer dan eerdere jaren. En dat geeft ook aan dat Oeteldonk leeft.”

De praalwagens trekken op maandag 4 maart door de binnenstad van Den Bosch. De optocht is live via Dtv Den Bosch te volgen.

Deel deze pagina: