Voortvluchtige Shahin Gheiybe plaatst Instagramvideo: ‘Ik ga genieten van mijn vrijheid’

Gepubliceerd: Woensdag 13 maart 2019 07:49

Voortvluchtige Shahin Gheiybe plaatst Instagramvideo: ‘Ik ga genieten van mijn vrijheid’

De 35-jarige Shanin Gheiybe, die veroordeeld is voor een dubbele poging tot moord nadat hij twee zakenpartners neerschoot in Den Bosch, reageert in een video op Instagram op de politie en de berichtgeving die ontstond nadat vorige week bekend werd dat hij op de Nationale opsporingslijst staat. In de video zegt hij zijn verhaal kwijt te willen.

Dat was dinsdagavond te zien in een uitzending van Opsporing Verzocht, waar de politie opnieuw aandacht aan de zaak besteedde. Gheiybe werd in 2011 voor 13 jaar celstraf veroordeeld voor een dubbele poging tot moord nadat hij twee zakenpartners in Den Bosch van dichtbij neerschoot en hen beroofde van 175.000 euro. Hij ontsnapte niet lang na zijn veroordeling.

In de Instagramvideo is Gheiybe te zien in een zonnige omgeving. Hij zegt dat hij de door de politie gezocht wordt en maakt daarbij een provocerend gebaar. Dan zegt hij zijn verhaal kwijt te willen. “Jullie moeten niet alles geloven wat de media zeggen. Ik heb contact opgenomen met een Nederlandse krant. Ze willen graag een interview met mij doen. Ik heb gezegd dat ik niet op alle vragen antwoord geef. Jullie krijgen binnenkort meer van mij te horen. Maar eerst ga ik genieten van mijn vrijheid en van dit lekkere weer.”

Feiten verdraaid

De politie noemt de video schaamteloos. “Ongelooflijk, we vinden het ook schokkend om te zien hoe hij hier de feiten verdraait”, reageert een politiewoordvoerder in het tv-programma. “Hij heeft lak aan de slachtoffers en aan onze maatschappij. Kennelijk waant hij zich vrij en onaantastbaar in Iran.”

De politie weet dat Gheiybe ondanks alles regelmatig afspreekt met bekenden en familie. “Zulke ontmoetingen kan hij voor elkaar krijgen als hij onder een valse naam en met valse papieren reist.” De politie onderzoekt onder welke naam hij reist en waar hij dan afspreekt.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht van 5 maart kwamen 40 tips binnen. De politie hoopt opnieuw op tips.

Deel deze pagina: