Vijf mannen opgepakt in onderzoek naar autodiefstallen

Gepubliceerd: Dinsdag 29 januari 2019 12:12

Vijf mannen opgepakt in onderzoek naar autodiefstallen

DEN BOSCH – Vijf personen uit Den Bosch en Rosmalen zijn dinsdagochtend aangehouden vanwege betrokkenheid bij diefstallen van auto’s en auto-onderdelen. De recherche deed maandenlang onderzoek naar grootschalige diefstal van auto’s en onderdelen vanwege de toename van dit soort diefstallen.

De mannen van 46, 35, 34, 27 en 25 werden dinsdag om 07.00 uur in hun woningen in Den Bosch en Rosmalen opgepakt. Ze worden gelinkt aan zeker twintig diefstallen maar mogelijk zijn de mannen verantwoordelijk voor meer diefstallen, laat de recherche weten. 


De groep werden al langer in de gaten gehouden en zo bleek dat de mannen vaak gebruik maakten van garages of loodsen in Den Bosch en omgeving. De afgelopen weken huurde de groep een loods in het buitengebied van Den Bosch. In die loods deed de politie vorige week woensdag een inval en werden drie auto’s en meerdere onderdelen in beslag genomen.

In de loop van 2018 bleek dat het aantal diefstallen van auto’s en onderdelen in Den Bosch in een paar maanden tijd volgens de politie flink was toegenomen. In het bijzonder auto’s van het merk Volkswagen. In veel gevallen werden auto’s ook volledig gestript en werden koplampen, airbags en bumpers van auto’s gehaald. Dit gebeurde vaak midden in de nacht.

De huizen van de verdachten worden doorzocht, net als enkele andere locaties in de regio. De resultaten van de doorzoekingen worden later dinsdag bekend gemaakt. De vijf zitten vast en worden verhoord. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

Deel deze pagina: