Vier kastanjebomen gerooid op de Parade in Den Bosch

Gepubliceerd: Woensdag 20 februari 2019 12:47

Vier kastanjebomen gerooid op de Parade in Den Bosch

DEN BOSCH – De gemeente heeft woensdag vier kastanjebomen op de Parade gerooid. De bomen hadden een bloedingsziekte en de bast liet los. Dit herstelt niet meer en daarom werden de bomen weggehaald.

Het gaat om één boom aan de kant van de terrassen, één boom aan de kant van de Sint-Jan en twee aan de kant van het Theater aan de Parade. “De kap is noodzakelijk vanwege een bloedingsziekte en het loslaten van de bast, dat zich niet meer herstelt”, aldus de gemeente.


Peter van den Groenendaal van stichting Promotie Evenementen Parade (PEP) die de horecazaken aan de Parade vertegenwoordigt, vindt de aanpak van de gemeente omslachtig. “De helft van de bomen zijn gekortwiekt en er vallen steeds meer bomen om. Ik heb begrepen dat veel meer van de bomen niet meer te redden zijn. Ik snap niet dat de gemeente ze niet allemaal in één keer weghaalt.” De horeca-ondernemers zouden graag zien dat de bomen worden vervangen door nieuwe bomen (linden) die gezond zijn en een transparant bladerdek hebben. "Zodat de hitte in de zomer tegen wordt gehouden maar er toch licht doorheen kan komen."

De gemeente kon woensdagochtend nog niet reageren.

Deel deze pagina: