Vicki Brownhuis uit Den Bosch deelt rozen uit aan patiënten ziekenhuis

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 07:23

Vicki Brownhuis uit Den Bosch deelt rozen uit aan patiënten ziekenhuis

DEN BOSCH - Vrijwilligers van het Vicki Brownhuis deelden donderdag rozen uit in ziekenhuis Bernhoven. Dat deden ze in het kader van Wereld Kanker Dag, dat maandag plaatsvond. Door rozen uit te delen wil de stichting de patiënten en hun naasten een hart onder de riem steken en extra aandacht vragen voor de ziekte.

Patiënten op de chemo-afdeling kregen een roos aangeboden die zij zelf kunnen houden of kunnen doorgeven aan iemand die voor hen tijdens hun ziekte belangrijk is geweest. Daarnaast deelden de vrijwilligers de rozen uit aan bezoekers, die veelal ook in hun directe omgeving te maken hebben gehad met de ziekte.

Gevolgen op lange termijn
Dit jaar staan de late gevolgen van kanker centraal. Ex-kankerpatiënten worden na hun ziekte vaak geconfronteerd met gevolgen op lange termijn zoals vermoeidheid, verminderde concentratie of angst voor terugkeer van de ziekte. Nazorg is dan belangrijk en het Vicki Brownhuis in Den Bosch levert daar een kleine bijdrage aan met activiteiten of door een luisterend oor te bieden. Eens per maand organiseert de stichting een inloop in Bernhoven.

Deel deze pagina: