Vervolgactie levert hennepvondst op

Gepubliceerd: Woensdag 05 december 2018 12:21

Vervolgactie levert hennepvondst op

DEN BOSCH – Op het industrieterrein in Kruisstraat is woensdagochtend een hennepkwekerij ontdekt. Op hetzelfde terrein bleken twintig mensen illegaal te wonen.

In het pand waar de kwekerij aangetroffen was, was ook een illegale muurdoorbraak. Hoeveel hennep er is aangetroffen en wie de eigenaar van de planten is, is nog niet bekend. De vondst wordt verder onderzocht. In een eengezinswoning bleken rond de twintig bewoners de woning te gebruiken. Niemand van hen is ingeschreven bij de BasisRegistratie Personen (BRP), wat verplicht is in Nederland. 

Eerdere controle
De controle is een vervolgactie op die van 20 november. Toen bleek er ook al sprake te zijn van illegale bewoning en werden er boetes uitgedeeld. Doel is om te kijken of de pandeigenaren de vergunningen voor brandveiligheid, milieu- en bouwvoorschriften op orde hebben en naleven. “We hebben signalen dat eigenaren de verplichte regels, mogelijk altijd, niet toepassen. Deze signalen nemen we serieus”, aldus de gemeente Den Bosch.

Gezamenlijke aanpak
Deze aanpak is onderdeel van Intensivering Zuid. Het Openbaar Ministerie, gemeenten, Belastingdienst en politie treden daarin samen op.

Deel deze pagina: