Veel op het spel bij TOP Oss-FC Den Bosch

Gepubliceerd: Donderdag 18 oktober 2018 16:55

Veel op het spel bij TOP Oss-FC Den Bosch

OSS – Bij de derby tussen TOP Oss en FC Den Bosch staat vrijdagavond meer op het spel dan alleen de eer. De clubs staan op de plekken zes en vijf en zijn dus rechtstreeks met elkaar in strijd om een hoge plek in de subtop.

In de selecties zijn weinig 'echte' Ossenaren en Bosschenaren meer te vinden, maar toch merken de spelers dat de derby in beide steden iets extra's losmaakt. Danny Verbeek van FC Den Bosch en Ragnar Oratmangoen van TOP Oss zaten als jongens al op de tribune om naar de wedstrijden tussen hun clubs te kijken. Beide spelers beamen dat het vrijdagavond een belangrijke wedstrijd is.

Oratmangoen: "Het gaat om de nummer zes tegen de nummer vijf dus dat maakt de wedstrijd toch extra belangrijk". Danny Verbeek hoopt vooral dat zijn ploeg de goede lijn van de laatste wedstrijden doortrekt: "We draaien momenteel lekker maar ik denk dat we nog beter kunnen. Dat zal de ene keer wat beter gaan dan de andere keer maar ik heb er veel vertrouwen in". Verbeek bewaart goede herinneringen aan zijn laatste wedstrijd met FC Den Bosch in Oss. Eind november 2011 werd het 0-2 met een assist en een goal van Verbeek.

Dit seizoen hebben Verbeek en Oratmangoen beiden nog niet gescoord en dus zouden ze er vrijdag graag eentje in willen prikken. "Liefst meerdere", laat Oratmangoen lachend weten. En Verbeek ziet graag hetzelfde resultaat als zeven jaar geleden: "0-2, daar zou ik nu meteen voor tekenen".


Deel deze pagina: