Vaccinatiegraad onder kinderen hoog in deze regio

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 12:14

Vaccinatiegraad onder kinderen hoog in deze regio

DEN BOSCH - De vaccinatiegraad onder kinderen in deze regio is nog steeds erg hoog. Deze week werd bekend dat landelijk steeds minder ouders hun kinderen laten inenten tegen ziektes als mazelen, de bof en rode hond.

In Oss ligt de vaccinatiegraad op 95,6 procent en in Bernheze op 95 procent. In Uden is het percentage 96,1 procent en Den Bosch scoort nog het laagst met 94,5 procent. Als GGD-regio haalt GGD-Hart voor Brabant de hoogste vaccinatiegraad: 93,2 procent van de peuters in deze regio is ingeƫnt.

Bij een vaccinatiegraad van onder de 90 procent in een bepaald gebied komt de volksgezondheid ernstig in het geding en bij specifiek mazelen geldt dat al onder de 95%. In heel Nederland is nu 90,2 procent van de peuters gevaccineerd tegen Bof, Mazelen, Rode Hond, Difterie, Tetanus, Kinkhoest en Polio, Hib, Hepatitus B, Pneumokokken en Meningokokken C.

Het vaccineren kwam deze week weer flink in de belangstelling. Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik pleitte ervoor om ouders die hun kinderen niet laten vaccineren te korten op de kinderbijslag. In Australiƫ gebeurt dat al. In veertien Europese landen is vaccineren verplicht.

Deel deze pagina: