Tweede etappe Vuelta 2020 start in Den Bosch

Gepubliceerd: Woensdag 12 december 2018 13:06

Tweede etappe Vuelta 2020 start in Den Bosch

DEN BOSCH - De tweede etappe van de Vuelta van 2020 start in Den Bosch. De Ronde van Spanje start een dag eerder in Utrecht. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie.

“Een wielerronde als de Vuelta inspireert ook wijken, buurten en gemeenschappen om van de passage, en alles wat daar omheen georganiseerd wordt, een feest te maken”, liet het college eerder weten over de ambities om de Vuelta naar Den Bosch te halen.

“De wielersport is populair in onze gemeente", zegt sportwethouder Huib van Olden. "Zo hebben we alle landelijke koersen en de Tour de France en de Tour Feminien in ’s-Hertogenbosch mogen ontvangen en organiseren we jaarlijks het nationale Wielergala. We zijn dan ook enthousiast dat we onze inwoners en bezoekers in 2020 kunnen laten genieten van de Vuelta a España.”

De Bossche bijdrage van 300.000 euro moet komen uit onder andere de potjes voor citymarketing, evenementen en sport. Kosten voor extra lokale activiteiten komen er nog bij; daar wil de gemeente 100.000 tot 150.000 euro voor vrijmaken.

LEES OOK
- Den Bosch wil drie ton bijdragen aan Nederlandse Vuelta-start
- 50PLUS wil Vuelta in 2020 naar Den Bosch halen

Deel deze pagina: