Twee grootste coalitiepartijen voor bouw nieuwe kaaihal voor tijdelijk theater

Gepubliceerd: Maandag 07 januari 2019 11:07

Twee grootste coalitiepartijen voor bouw nieuwe kaaihal voor tijdelijk theater

DEN BOSCH – Zowel de VVD als D66 zijn voor de bouw van een nieuwe kaaihal naast de Verkadefabriek op de Tramkade. Dat lieten beide partijen weten tijdens de nieuwjaarsrecepties die ze afgelopen weekend hielden.

De hal kwam eind november in het nieuws omdat het Theater aan de Parade in overleg met de Verkadefabriek daar tijdens de verbouwing het tijdelijk theater wil huisvesten. In de tijdelijke hal is er naast de door het theater te programmeren voorstellingen ook ruimte voor andere culturele festiviteiten en evenementen.

Volgens de VVD is het idee voor een hal voor cultuur en festivals die nu geen geschikte plek vinden in onze gemeente goed. Fractievoorzitter Ralph Geers: β€œHet helpt onze stad verder door letterlijk een podium te bieden aan creatievelingen die nu geen plek vinden of de huidige instituties niet vinden passen bij de sfeer van hun vorm van cultuur.”

Ook D66 zei bij monde van fractievoorzitter Rene van den Kerkhof voor een tijdelijk theater op de Tramkade te zijn.

Het college van B&W reageerde tot nu toe voorzichtig op het plan van Het Theater aan de Parade en de Verkadefabriek voor de bouw van een nieuwe kaaihal die dienst doet als tijdelijk theater. De twee grootste coalitiefracties zijn nu dus positief over het plan.

Deel deze pagina: