Ton Rombouts zesde op advieslijst Eerste Kamer CDA 2019

Gepubliceerd: Zaterdag 01 december 2018 12:55

Ton Rombouts zesde op advieslijst Eerste Kamer CDA 2019

DEN BOSCH – Oud-burgemeester Ton Rombouts staat opnieuw op een verkiesbare plek voor het CDA in de Eerste Kamer. Het partijbestuur van het CDA heeft vrijdag 30 november de concept kandidatenlijsten voor het Europees Parlement en de Eerste Kamer vastgesteld.

Rombouts staat op een zesde plaats, onder onderwijsbestuurder en oud-gedeputeerde en -kamerlid uit Kampen Theo Rietkerk. In 2015 stond Rombouts nog op nummer vijf. Het CDA heeft nu twaalf zetels in de senaat.

De Eerste Kamer wordt ‘getrapt’ gekozen. Dat betekent dat de Provinciale Statenleden die volgend jaar gekozen worden op hun beurt de leden van de senaat kiezen.

Partijvoorzitter Ruth Peetoom: ‘Ik ben trots dat we een lijst samengesteld hebben waarop mensen staan uit alle hoeken van Nederland. Die vanuit hun lokale wortels een herkenbaar CDA-geluid kunnen laten horen in het Europarlement. Voor een sterk Europa, dat beschermt wat van waarde is.’

Partijleider Sybrand Buma: ‘Het is een hele mooie en sterke lijst met herkenbare volksvertegenwoordigers. Met veel nieuwe talenten, maar ook ervaren en bekende gezichten. Ik kijk er naar uit met hen op campagne te gaan.’

De conceptlijsten worden definitief vastgesteld op het partijcongres op 9 februari in Amsterdam. De verkiezingen voor de provincie zijn op 20 maart. Voor de Eerste Kamer zijn de verkiezingen op 27 mei.

Deel deze pagina: