Tiental FC Den Bosch houdt stand in Deventer

Gepubliceerd: Vrijdag 14 december 2018 22:06

Tiental FC Den Bosch houdt stand in Deventer

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft vrijdagavond één punt overgehouden aan de topper tegen Go Ahead Eagles. Het uitduel eindigde in 0-0. De Bosschenaren konden erg tevreden zijn met het punt omdat de ploeg vrijwel de hele tweede helft met tien man op het veld stond.

In de eerste helft nam Go Ahead Eagles het initiatief en dat leverde een aantal aardige kansen op. De Bossche doelman Wouter van der Steen had echter een prima avond en hield alles keurig tegen. Aan het eind van de eerste helft kwam FC Den Bosch beter in het spel en kreeg Stefano Beltrame nog twee mogelijkheden.

Ook na de pauze liep het aardig bij FC Den Bosch. Een tweede gele kaart, en dus rood, voor Danny Holla, gooide echter roet in het eten. De thuisploeg nam weer het heft in handen en FC Den Bosch moest loeren op een countermogelijkheid. Wouter van der Steen groeide uit tot man van de wedstrijd aan Bossche kant door nog een aantal goede kansen van de Eagles onschadelijk te maken.

Ook na zes minuten blessuretijd, vanwege wat ongeregeldheden op de tribune, bleef FC Den Bosch overeind en blijft de lange ongeslagen reeks in stand. Door het gelijkspel moeten de Bosschenaren de koppositie wel afstaan aan Sparta. FC Den Bosch staat nu tweede.

Deel deze pagina: