Tiental FC Den Bosch fors onderuit tegen Almere

Gepubliceerd: Vrijdag 21 september 2018 22:03

Tiental FC Den Bosch fors onderuit tegen Almere

DEN BOSCH - FC Den Bosch is vrijdagavond tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. In eigen stadion werd met 1-4 verloren van Almere City FC.

Het was al snel duidelijk dat het een lastige avond zou gaan worden voor FC Den Bosch. Verdediger Sam Kersten werd al na acht minuten van het veld gestuurd omdat hij zijn tegenstander vasthield in het strafschopgebied. Een nogal zwaarbestrafte actie die oud-FC’er Niek Vossebelt de kans gaf om vanaf de stip 0-1 te maken.

FC Den Bosch liet ondanks de tegenslag snel daarna ook van zich horen. Na goed aangeven van Danny Verbeek maakte spits Rauno Sappinen in de 18e minuut 1-1. Beide ploegen kregen daarna nog kansen maar in de eerste helft werd niet meer gescoord.

Na de rust bleek het numerieke overwicht van Almere City FC toch de doorslag te gaan geven. Met een kopbal uit de rebound deed opnieuw Niek Vossebelt zijn oude ploeg pijn: 1-2. Een kwartier voor tijd was het Soleri die met het hoofd scoorde vanuit een vrije trap.

In de slotfase kreeg FC Den Bosch nog wat kleine kansen maar die werden niet benut door Hernandez en Rodrigues. Vlak voor het eindsignaal werd het ook nog 1-4 via Ricardo Kip, die in twee pogingen doelman Wouter van der Steen wist te passeren.

Deel deze pagina: