Tien slimme rateltikkers op kruispunt Aartshertogenlaan

Gepubliceerd: Woensdag 13 maart 2019 13:30

Tien slimme rateltikkers op kruispunt Aartshertogenlaan

DEN BOSCH – De gemeente plaatst deze week de eerste tien slimme rateltikkers op het kruispunt Aartshertogenlaan bij het Pierson College. Deze geluidshulpen bij verkeerslichten zijn al op meerdere plekken in Den Bosch te vinden maar nu worden er tikkers geplaatst met extra functies.

Rateltikkers zorgen ervoor dat voetgangers die niet goed kunnen zien, door het snel dan wel langzaam tikkende geluid veilig kunnen oversteken. Deze week worden er in Den Bosch slimme rateltikkers geinstaleerd die op afstand bediend kunnen worden. Ook geven de tikkers zelf een melding als er een probleem is met het geluid. Ook schakelt de tikker zichzelf uit als de veiligheid in het geding komt. De geluidssterkte is vanuit de verkeerscentrale te regelen.

Wethouder Ufuk Kâhya: “We zijn continu bezig om de verkeersveiligheid verder te verbeteren. Daarbij gebruiken we steeds vaker slimme technieken. Met de nieuwe rateltikkers wordt het oversteken op drukke plaatsen veiliger en is er minder hinder voor omwonenden.”

Deel deze pagina: