Studenten bedenken Studelen: ‘een Marktplaats voor studenten’

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 19:36

Studenten bedenken Studelen: ‘een Marktplaats voor studenten’

DEN BOSCH – Een deelplatform waar studenten klusjes voor elkaar doen, hun kennis delen en studiewerk doorverkopen. Dat is Studelen: een initiatief van twee studenten van Avans Hogeschool. Met het concept hopen ze een gat in de markt te hebben gevonden. “We willen Studelen ook populair maken in België.”

“Na een maand maken 150 studenten gebruik van de dienst en dat aantal groeit elke dag”, vertelt Emre Çetinkol (23) die samen met Taylan Öncü (22) Communication & Multimedia Design studeert op de Avans Hogeschool in Den Bosch.

Het duo kreeg het idee voor Studeleren na een schoolproject. “We werkten samen en merkten dat we elkaar konden aanvullen met onze kwaliteiten”, vertelt Çetinkol. “Toen bedachten we dat daar nog geen dienst voor was. Je kan Studelen zien als een soort Marktplaats. Studenten bieden hun dienst aan en andere studenten kopen die. Ze bepalen zelf de prijs.”

Maar die prijzen zijn lager dan de prijzen die ZZP’ers of bedrijven vragen. “Dat maakt dat het echt voor studenten is”, vertelt Öncü. “Het is ook niet de bedoeling dat iemand een compleet product aflevert. Studenten vullen elkaar aan: als de iemand een design voor zijn of haar artikel zoekt, vindt hij op Studelen een student die goed is in vormgeving en hem of haar daarbij kan helpen. Zo breiden studenten hun netwerk ook uit en ontstaan er samenwerkingen.”

Plagiaat
De twee studiegenoten bemiddelen als afspraken tussen koper en verkoper niet nagekomen worden en controleren ook streng op plagiaat. “We willen niet dat studenten anderen betalen voor hun huiswerk. Dat staat ook duidelijk in de voorwaarden.”

Die samenwerkingen kunnen tussen studenten van allerlei opleidingen uit heel Nederland ontstaan. Çetinkol: “Maar we willen over een tijd ook uitbreiden in Belgie. We denken dat over een paar jaar veel studenten gebruik maken van de dienst.”


Deel deze pagina: