Storm in Den Bosch: boom valt op auto en dakplaten waaien weg

Gepubliceerd: Zondag 10 maart 2019 14:40

Storm in Den Bosch: boom valt op auto en dakplaten waaien weg

DEN BOSCH – De brandweer in Den Bosch is zaterdagmiddag meerdere keren uitgerukt vanwege schade door harde windstoten. Aan de Rompertsebaan viel een boom op een auto en aan de Heltheuvelweg waaiden dakplaten van een gebouw op de openbare weg.

Een woordvoerder van de brandweer spreekt van kleine incidenten. “Afgewaaide takken en omgewaaide reclameborden, met dat soort normale stormschade zijn we bezig."

Zo waaiden aan de Helftheuvelweg dakplaten van een gebouw richting de openbare weg die door de brandweer zijn opgeruimd. Aan de Groote Wielenlaan in Rosmalen waaiden er zonnepanelen van een dak van een woning.

Rond 13.30 uur kreeg de brandweer een melding van stormschade aan de Rompertsebaan. Een boom was omgewaaid en op een auto gevallen. Niemand raakte hierbij gewond maar de auto raakte flink beschadigd, aldus de woordvoerder.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven. In Brabant komen zeer zware windstoten voor van 100 tot 110 kilometer per uur. Volgens Weeronline kunnen lokaal windstoten van 120 kilometer per uur voorkomen. Later vanmiddag en vanavond neemt de wind in het zuiden af, volgens het KNMI.

Deel deze pagina: