Stichting 'Brabantse Hart in Aktie' dreigt dakloos te worden

Gepubliceerd: Woensdag 21 november 2018 10:26

Stichting 'Brabantse Hart in Aktie' dreigt dakloos te worden

DEN BOSCH – De stichting ‘Brabantse Hart in Aktie’ wordt per 1 januari dakloos. De organisatie heeft ondanks eerder toegezegde hulp door de gemeente nog steeds geen nieuwe accommodatie gekregen.

De stichting stelt voedselpakketten, kleding, speelgoed, kleine huisraad en andere zaken voor het huishouden beschikbaar aan mensen die hiervoor door tijdelijke omstandigheden geen geld hebben. Vaak worden inwoners door andere maatschappelijke instanties doorverwezen naar ‘Brabantse Hart in Actie.’

Op dit moment heeft de stichting een pand dat gesponsord wordt door Brabant Wonen, maar daar moeten ze uit. Volgens bestuurslid Berry Vissers heeft voormalig wethouder Kagie de stichting begin dit jaar nog beloofd dat er een vervangende locatie komt. “We zijn zelfs samen met de wethouder gaan kijken op mogelijke locaties. Nu horen we er niets meer over en zelfs de burgemeester die we er eerder op aangesproken hebben laat niets van zich horen.” Ook een poging tot contact met wethouder Roy Geers is op niets uitgelopen.

Brabantse Hart in Actie helpt per maand 400 mensen en is bang dat ze moeten stoppen als er niet snel een oplossing komt. De Partijen Gewoon ge-DREVEN en Lokaal Gestemd hebben vragen gesteld aan het college van B&W.

Deel deze pagina: