Startschot voor Quiet Community in Den Bosch

Gepubliceerd: Dinsdag 17 oktober 2017 13:58

Startschot voor Quiet Community in Den Bosch

DEN BOSCH - Op Wereld Armoede Dag is in Den Bosch het startschot gegeven voor een nieuwe Quiet Community: een project om armoede te bestrijden.

Quiet is een soort tegenhanger van Quote, het blad dat jaarlijks een lijst publiceert van de vijfhonderd rijkste Nederlanders. De eerste Quiet Community werd twee jaar geleden opgezet in Tilburg en sindsdien zijn Maastricht en Groningen gevolgd. Den Bosch is sinds dinsdag aan dat rijtje toegevoegd. “We gaan uit van vertrouwen. We controleren niet of mensen arm zijn. Mensen worden doodmoe door steeds aan te moeten tonen dat ze iets nodig hebben”, zei Ralf Embrechts, initiatiefnemer van Quiet tijdens de opening in het Sportiom.

Embrechts is onder de indruk van de nieuwe Quiet-community in Den Bosch: “Ik word altijd emotioneel als ik dit zie.” Elke stad heeft een eigen team dat zich bezighoudt met het bestrijden van armoede: “We hebben hier een groep heel enthousiaste mensen. Iedereen doet het op zijn eigen manier.”

Knipbeurt of voetbalkaartje
Quiet probeert producten en verwennerij te linken aan mensen die het niet gewend zijn. Dat kan van alles zijn: van een knipbeurt tot een kaartje voor een voetbalwedstrijd. Quiet werft lokale sponsors om de ‘Quiet-members’ een extraatje te bieden.

De eerste memberpas in Den Bosch werd dinsdag uitgereikt aan Bianca Oerlemans.

LEES OOK
- Oss wil aansluiting bij 'Quiet'

Deel deze pagina: