Samen werken aan veilige scholen: 'Geen poortjes voor de deuren'

Gepubliceerd: Vrijdag 07 december 2018 11:39

Samen werken aan veilige scholen: 'Geen poortjes voor de deuren'

DEN BOSCH - Scholen, de politie, GGD en Bureau Halt werken samen aan veiligere scholen. Donderdagmiddag werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Het gaat onder meer om een gezamenlijke aanpak van pesten, ruzies op social media en groepsdruk. “Er komen geen veiligheidspoortjes bij de scholen”, zegt Alma van Bommel, voorzitter van het directeurenoverleg voortgezet onderwijs.

Er wordt op alle scholen één lijn getrokken op het gebied van veiligheid, met als doel om het leerlingen beter naar hun zin te maken. Maar ook bij grote incidenten die veel impact hebben, zoals de zelfdoding van een docent van het Stedelijk Gymnasium vorig jaar, wordt er samengewerkt. “Dan is de GGD direct in beeld voor de school, kijken leiders van andere scholen collegiaal wat ze kunnen aanbieden en is er een draaiboek voor calamiteiten en verdriet”, zegt Van Bommel.

“We willen alle talenten in de stad, met name jongeren, de kans geven om zich te ontwikkelen. Dat kan alleen in een omgeving waar je jezelf prettig voelt”, zegt wethouder Ufuk Kâhya (GroenLinks).

Deel deze pagina: