Rotary Den Bosch West lanceert ‘Lokale goede doelen gids’

Gepubliceerd: Woensdag 10 oktober 2018 12:23

Rotary Den Bosch West lanceert ‘Lokale goede doelen gids’

DEN BOSCH – Rotaryclub Den Bosch West gaat volgend jaar zomer een lokale goede doelen gids op de markt brengen. Hierin worden 75 lokale organisatie opgenomen die het steunen waard zijn.

Aanleiding voor het samenstellen van de gids is een onderzoek van prof. dr. René Bekkers van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daaruit blijkt dat in Nederland tot 2060 106 miljard euro geschonken gaat worden aan goede doelen.

Geldstroom
Jan de Rond, voorzitter commissie Filantropie van de Bossche Rotaryclub: “In Den Bosch en Vught zal tot 2060 zo’n 1 miljard euro vererfd gaan worden aan goede doelen, voornamelijk nationaal en internationaal. Wij willen met ‘De Bossche Gouden Eeuw van Filantropie’ en de ‘Lokale goede doelen gids’ 10 procent van deze geldstroom ombuigen naar lokale goede doelen.”

Aan het project en het lokale goede doelen systeem zit geen strijkstok vast omdat alles belangeloos en op vrijwillige basis tot stand wordt gebracht. Al het het geschonken en vererfde geld komt dus bij de lokale goede doelen terecht, aldus De Rond.

Deel deze pagina: