Rosmalense schone is klaar voor titelstrijd

Gepubliceerd: Donderdag 05 juli 2018 14:07

Rosmalense schone is klaar voor titelstrijd

ROSMALEN – De 19-jarige Bodique van Rixtel uit Rosmalen staat 9 juli in de finale van de Miss Nederland verkiezing. Na maanden ‘hard’ trainen is het nu eindelijk zover.

“Ik heb er heel veel zin in. Na twee maanden oefenen voor de finale, ben ik er nu klaar voor, vertelt Bodique van Rixtel telefonisch vanaf haar vakantieadres. Bodique plaatste zich in mei voor de finale van de Miss Nederland verkiezing samen met 11 andere meiden. Komende maandag wordt er bepaald wie van de 12 kandidaten zich de mooiste van Nederland mag noemen.

Als voorbereiding op de finale heeft Bodique al veel gedaan. Onder professionele begeleiding heeft ze gewerkt aan haar lichaam, ze moet er komende maandag tenslotte op haar mooist uitzien. Samen met de andere meiden ging ze naar Sicilië in Italië voor fotoshoots en catwalk-trainingen.
Ook mochten de meiden aanwezig zijn bij de filmpremière van Ocean’s 8 en zetten zij zich in voor ‘Dance for life' en 'Stichting hulphond’.

Sinds de missverkiezing is het leven van Bodique op een positieve manier veranderd."Zo ben ik een stuk meer zelfverzekerder geworden.”

Tijdens de finale lopen de meiden verschillende rondes. Zo ook de bikinironde en dat vindt Bodique geen probleem. “Ik ben trots op mijn lijf en ik heb er hard voor getraind,”. Ze ziet nergens tegenop, maar de bekendmaking van de winnares vindt ze toch wel een heel spannend moment.

Ze doet geen uitspraak over haar kansen om te winnen. ”Alle meiden hebben een eigen sterke kant. Het is vooral een hele leuke ervaring om mee te mógen maken”.

Bodique geniet nu nog even van haar vakantie, maar tussendoor traint ze door op het lopen van de catwalk en heeft ze zondag haar laatste training, voordat de finale in het Circustheater in Scheveningen begint.

Deel deze pagina: