Rosmalense Bodique (19) grijpt naast de titel Miss Nederland 2018

Gepubliceerd: Maandag 09 juli 2018 22:41

Rosmalense Bodique (19) grijpt naast de titel Miss Nederland 2018

Bodique van Rixtel (19) tijdens de galaronde van Miss Nederland 2018

SCHEVENINGEN/ROSMALEN – De 19-jarige Bodique van Rixtel uit Rosmalen mag zichzelf niet Miss Nederland 2018 noemen. In het Cirustheater in Scheveningen streden maandagavond twaalf jonge vrouwen om de titel.

Van de honderd gegadigden bleef de Rosmalense schone bij de laatste twaalf over. Rahima Dirkse (24) uit Rotterdam werd uiteindelijk door Nicky Opheij (Miss Nederland 2017) bekroond tot de mooiste van Nederland. Zij mag Nederland later dit jaar gaat vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde schoonheidswedstrijd Miss Universe. De presentatie was in handen van Kim Kötter en Viktor Brand.

Bikinironde
De show bestond uit een voorstelronde, een talentenronde, een galaronde en de veelbesproken bikinironde. Waar Miss World als tegenhanger van Miss Universe sinds 1999 lingerie en bikini’s op het podium verboden heeft, houdt Miss Universe - en Miss Nederland in de aanloop daarnaartoe - nog vast aan het loopje in badkleding.

Van Rixtel zit daar niet mee. “Ik ben trots op mijn lijf en ik heb er hard voor getraind,” zei ze eerder tegen Dtv. Sinds de eerste wereldwijde missverkiezing in 1951 is het oppervlakkige karakter van de wedstrijd in opspraak. En niet zonder resultaat: werd er tijdens de eerste edities van Miss Universe en Miss World nog gezocht naar ‘het mooiste meisje in bikini’, vanaf 2006 gaat het veel meer om een ‘sterk karakter, ambitieuze instelling, behoorlijke opleidingsgraad en een representatief uiterlijk’.

Ook de invulling van de landelijke finaleshow in Scheveningen draaide niet alleen om uiterlijke schoonheid en loopjes over de catwalk. Zo werden de social media-kwaliteiten van de deelnemers werd beoordeeld. En een deel van de cast van The Lion King en artiesten Elize en Tommie Christiaan verzorgden optredens tussen de loopjes door.

Jaarlijks worden meer dan honderd internationale schoonheidswedstrijden gehouden. De bekendste zijn Miss Universe, Miss International en Miss Earth.

Deel deze pagina: