Rosmalense (17) zwaargewond na aanrijding, politie zoekt doorrijder in donkere Volkswagen Golf

Gepubliceerd: Zondag 02 december 2018 09:07

Rosmalense (17) zwaargewond na aanrijding, politie zoekt doorrijder in donkere Volkswagen Golf

DEN BOSCH/ROSMALEN - Een meisje van 17 jaar uit Rosmalen is zaterdagnacht zwaargewond geraakt door een aanrijding in de buurt van de Harendonkweg. Zij was op de fiets onderweg toen een automobilist haar aanreed en daarna doorreed. De politie is met spoed op zoek naar de donkere Volkswagen Golf waar de dader in zat.

Het meisje stak rond 3.45 uur de Harendonkweg over toen ze werd geschept door een donkere Volkswagen Golf, mogelijk een stationwagen. Terwijl getuigen zich over het zwaargewonde meisje ontfermden, ging de bestuurder van de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Sint Teunislaan. Het slachtoffer was buiten kennis en is in zeer zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis, laat de politie weten. Op de plek van de aanrijding bleef een buitenspiegel van een donkere Volkswagen Golf achter op het wegdek. Het gaat vermoedelijk om een Golf uit 2015 of 2016.

Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen om het slachtoffer te helpen. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie was zij niet bij kennis toen dat gebeurde.

De politie doet onderzoek en bekijkt hiervoor camerabeelden uit de omgeving. Ook worden getuigen gehoord. Ook vindt uitgebreid onderzoek plaats naar de buitenspiegel die is achtergebleven: "Zo proberen wij aan de hand van serienummers meer te weten te komen over de auto. Mogelijk kunnen we zelfs het chassisnummer achterhalen en dat zou ons dichterbij de eigenaar van de Golf kunnen brengen. Wij roepen de bestuurder met klem op om zich te melden", zo laat een specialist van het onderzoeksteam weten.

De politie verwacht dat de klap van de aanrijding schade heeft veroorzaakt aan de voorkant van de Volkswagen. "Er rijdt dus mogelijk iemand rond in een donkere Volkswagen met schade en een ontbrekende buitenspiegel. Het is dus heel goed mogelijk dat de auto ergens wordt neergezet of ter reparatie wordt aangeboden." De politie doet een beroep op garagehouders om alert te zijn en meteen te bellen als zijn een soortgelijke auto met die schade tegenkomen. "Ook wanneer iemand zich komt melden bij een dealer of sloper om een nieuwe spiegel te kopen dan horen wij dat graag."

Deel deze pagina: