Rosmalen heeft vanaf nu een mobiel podium voor evenementen

Gepubliceerd: Woensdag 07 november 2018 08:52

Rosmalen heeft vanaf nu een mobiel podium voor evenementen

ROSMALEN – Een eigen mobiel podium voor stichtingen, verenigingen en evenementen. Dat was de doelstelling van een aantal initiatiefnemers in Rosmalen en dat is nu gelukt.

In de praktijk bleek namelijk dat de huurprijs van een podium vaak zwaar drukt op de begroting van activiteiten en in sommige gevallen zelfs een onoverkomelijke hobbel is. Daarom zochten de initiatiefnemers naar de mogelijkheden van een mobiel podium.

De speciaal opgerichte Stichting Podium Rosmalen is pas in juni begonnen en heeft in de afgelopen maanden voldoende sponsors gevonden. Het mobiele podium kon daarom afgelopen week al geleverd worden.

Het podium is multifunctioneel en kan in een mum van tijd worden opgebouwd en afgebroken. Het blijkt een kwestie van letterlijk opblazen en achteraf gewoon laten leeglopen. De afmeting bedraagt 8 meter breed en 6 meter diep. De ‘ondergrond’ is een stabiele ‘tendermaster’, de overkapping is opblaasbaar.

Het is de bedoeling dat het podium wordt ingezet bij niet commerciële activiteiten. Soms kan dat een grijs gebied blijken. Het bestuur van de stichting beoordeelt de aanvragen en wijst het podium al dan niet toe. Gebruikers moeten in verband met onderhoud, verzekering en afschrijving per keer 200 euro betalen voor het podium.

Deel deze pagina: