Roos over stoppen als raadslid: ‘Heel integer wat ik nu doe’

Gepubliceerd: Woensdag 10 oktober 2018 11:16

Roos over stoppen als raadslid: ‘Heel integer wat ik nu doe’

DEN BOSCH - Als gemeenteraadslid moet je binnen de gemeentegrenzen wonen, dus moet Nol Roos (Bossche Volkspartij) door een aanstaande verhuizing naar Boxtel noodgedwongen stoppen. “Daarom vind ik het heel integer wat ik nu doe”, zegt Roos.

“Ik vind dat als je naar anderen kijkt, je ook naar jezelf moet kijken. Je kunt niet zeggen: ‘dan houd ik een postadresje aan’. Zo zit ik niet in elkaar”, vertelt het scheidend raadslid.

Roos kiest voor zijn familie: “Ik moet nu mijn vrouw volgen. We zijn 28 jaar getrouwd en zij heeft me al die tijd gevolgd in alles wat ik doe. Ze heeft nu haar geluk gevonden in een bedrijf in Boxtel. En er is niets belangrijker dan familie, daarom ben ik verplicht om te stoppen. Zo staat het ook in de wet.”

Roos vindt het ‘hartstikke krom’ dat hij moet stoppen, omdat een ambtenaar niet binnen de gemeentegrenzen hoeft te wonen: “Je moet als raadslid in de gemeente wonen, maar ambtenaren die heel groot beleid uitstippelen, mogen met de trein uit Utrecht komen en weten toeten noch blazen van de stad of gemeente. Dat is natuurlijk hartstikke krom.”

LEES OOK
- Fractieondersteuner Mark Kleiter voor Bossche Volkspartij raad in

Deel deze pagina: