Roeivereniging De Hertog doet mee aan sponsortocht Kika Row

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 08:28

Roeivereniging De Hertog doet mee aan sponsortocht Kika Row

DEN BOSCH – Roeivereniging De Hertog gaat mee doen aan de Kika Row. Als één van de zestig verenigingen in Nederland gaan zij op zondag 5 mei meedoen aan een tocht van 50 kilometer om geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker.

De roeivereniging komt in actie bij de ‘etappes’ van Breda naar Den Bosch (zondag 5 mei) en van Den Bosch naar Eindhoven (zaterdag 11 mei).

1400 kilometer
De roeitocht gaat in veertien weekeinden langs zo’n zestig deelnemende verenigingen in het land. Eén roeiboot legt de totale lengte van 1400 kilometer af: The Vin, een zeewaardige roeiboot. Hierin roeien survivors (overlevers van kinderkanker) in combinatie met ervaren roeiers. The Vin krijgt de hele tocht gezelschap van de Tjerck Hiddes, een reddingsboot.

Op zondag 5 mei varen beide boten een tocht van 50 kilometer van Roeivereniging Breda naar de Hertog in Den Bosch. Hen wacht in Den Bosch volgens de organisatie een groots onthaal bij de roeivereniging aan de Citadel.

Half miljoen euro
De landelijke stichting KikaRow hoopt in totaal een half miljoen euro op te halen voor verder onderzoek naar kinderkanker door het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Doel is het genezingsproces van kinderkanker te verhogen van 75 procent tot 95 procent en de kwaliteit van leven na de behandeling te verbeteren.

Deel deze pagina: