Rechter: spoorwegovergang Orthen mag dicht

Gepubliceerd: Donderdag 01 maart 2018 13:57

Rechter: spoorwegovergang Orthen mag dicht

DEN BOSCH - De gemeente ’s-Hertogenbosch mag de spoorwegovergang in de wijk Orthen voorlopig afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. De voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een verzoek om een voorlopige voorziening om die afsluiting tegen te houden, afgewezen.

In januari van dit jaar viel een fietser op de spoorwegovergang. Het college van burgemeester en wethouders besloot daarop de overgang in Orthen te sluiten voor gemotoriseerd verkeer en een haakse oversteek te maken voor fietsers en voetgangers. Een omwonende maakte hiertegen bezwaar bij de gemeente en vroeg de voorzieningenrechter de gemeente voorlopig te verbieden de overgang af te sluiten.

De omwonende vindt dat het besluit onzorgvuldig is voorbereid en onvoldoende is gemotiveerd. Zo zou het verkeersbesluit de spoorwegovergang niet veiliger maken, heeft het college daar geen onderzoek naar laten verrichten en is er geen overleg geweest met omwonenden. Daarnaast zou de alternatieve route niet veilig zijn en de bereikbaarheid van voorzieningen, zoals winkelcentra, het stadscentrum en de A2 onevenredig worden belemmerd.

Deel deze pagina: