PVV maakt zich zorgen over bouwplekken voor optochtbouwers

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 07:42

PVV maakt zich zorgen over bouwplekken voor optochtbouwers

DEN BOSCH – De PVV maakt zicht zorgen over bouwplekken voor optochtbouwers van carnavalswagens. Volgens de partij “stellen veel agrarische ondernemers ruimtes beschikbaar, maar wordt het bouwen in een schuur door gemeentelijke regelgeving onuitvoerbaar gemaakt.”

Het zou vooral gaan om problemen in de dorpen van de voormalige gemeente Maasdonk. Voor Nuland is volgens de PVV een oplossing gevonden met de bouw en realisatie van het Droogdok. De twee andere dorpen uit de voormalige gemeente Maasdonk, Vinkel en Geffen hebben nog steeds geen oplossing.

De optochtbouwers uit Nuland, Vinkel en Geffen werken nog wel nauw samen. Maar met de gemeentelijke herindeling en daarmee de splitsing van Maasdonk tussen Oss en Den Bosch de gezamenlijke ‘vuist’ richting de gemeentelijke overheid verdwenen en samenwerking in dit kader praktisch onmogelijk geworden zo laten de optochtbouwers weten. In Vinkel zouden volgens de PVV al carnavallisten afgehaakt zijn omdat ze geen bouwplek konden vinden.

De PVV vindt dit een onwenselijke situatie en stelt nu vragen aan het college van B&W. Zij zijn van mening dat “onze mooie traditie van carnavalsoptochten niet in de knel mag komen door gemeentelijke regeldrift en niet de dupe mag worden van een gemeentelijke herindeling.”

De gemeente zou samen met de carnavalsverenigingen moeten werken aan een oplossing volgens de PVV.

Deel deze pagina: