PvdA wil uitbreiding ‘betaalbare’ huisvesting voor studenten JADS

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 22:06

PvdA wil uitbreiding ‘betaalbare’ huisvesting voor studenten JADS

DEN BOSCH – De appartementen in de Mariënburg Campus die aangeboden worden aan studenten van de dataopleiding JADS (Jheronimus Academy of Data Science), zijn te duur. De gemeente moet afspraken maken met de leegstandsbeheerder om de goedkoopste categorie appartementen uit te breiden.

Dat stelt de Bossche PvdA in schriftelijke vragen aan het college van B&W. De Mariënburg Campus is onderdeel van het monumentale complex waar de JADS gevestigd is. Het pand is in 2016 geopend en geschikt gemaakt voor het geven van onderwijs, het verrichten van onderzoek en het huisvesten van circa 90 studenten.

De appartementen die leegstandsbeheerder Gapph daar aanbiedt, zijn ingedeeld in zeven categorieeen. Voor de goedkoopste catergorie betalen studenten 572 euro per maand, voorde duurste ruim 1100 euro. Op de site van de leegstandsbeheerder valt te lezen dat de goedkoopste categorie niet beschikbaar is en volgend jaar weer verhuurd wordt.

De PvdA vindt deze prijzen niet betaalbaar voor studentenhuisvesting en vraagt het college van B&W om aanvullende afspraken te maken met de JADS, zodat het aantal appartementen in de goedkoopste categorie wordt uitgebreid. Daarnaast wil de fractie van de Bossche PvdA inzicht in de actuele cijfers van de studentenhuisvesting bij de JADS.

Deel deze pagina: