PvdA kiest voor mix van nieuw en oud

Gepubliceerd: Maandag 13 november 2017 10:07

PvdA kiest voor mix van nieuw en oud

DEN BOSCH – De PvdA gaat met een mix van nieuwe en vertrouwde gezichten de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in. Huidige raadsleden Pieter Paul Slikker en Fouad Kabbouti krijgen versterking van twee nieuwe namen en een huidig commissielid als het gaat om de eerste vijf plaatsen.

Pieter Paul Slikker is vorige week al tot lijsttrekker gekozen, nu is ook de complete kandidatenlijst vastgesteld. De nummer twee is voor Fouad Kabbouti die nu ook al in de raad zit en volgens de partij op bestuurlijk- en netwerkniveau belangrijke verdiensten heeft.

Jolanda van Gool is nieuw op de lijst en staat op nummer drie. De PvdA kwalificeert haar als een “roze vakbondsvrouw” en prijst verder haar humor en ervaring. Op nummer vier staat nog een nieuwe naam: Desireé Coense-Weber. Zij komt volgens de partij uit het hart van de zorgwereld en kent de sociale wijkteams als geen ander. Het huidig commissielid Gert-Jan van Rooij staat op nummer vijf, hij komt overigens nu ook al in de raad als vervanger.

De PvdA heeft nu vier zetels in de gemeenteraad. Maar zelfs als dit aantal gecontinueerd wordt is het niet gezegd dat het de eerste vier mensen op de lijst worden. Bij de laatste verkiezingen stond Osman Çifçi negende op de lijst en kwam hij via voorkeursstemmen toch in de gemeenteraad. Ditmaal staat hij op plaats zeven. Op dit moment is hij wel met ziekteverlof.

Deel deze pagina: