Protestantse Gemeente krijgt veel reacties op Nashville verklaring

Gepubliceerd: Vrijdag 11 januari 2019 10:03

Protestantse Gemeente krijgt veel reacties op Nashville verklaring

DEN BOSCH – De Protestantse Gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft de afgelopen week veel reacties gekregen op de Nashville verklaring.  Daarom hebben ze besloten twee grote regenboogvlaggen aan de gevel te hangen.


In de verklaring onderschrijven prominenten uit de Orthodoxe hoek van de kerk dat het huwelijk bedoeld is als een 'levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw'. De verklaring zorgt voor verdeeldheid en felle reacties in Nederland.

Volgens predikant Erica Scheenstra slaakte ze een diepe zucht toen ze de Nederlandse verklaring las. “In eerste instantie dacht ik dat als we er niet zoveel aandacht aan zouden besteden dan waait het misschien wel over. Het is een kleine groep en wij weten dat ze er over denken. Dat zal ook niet veranderen, we weten dat we het met elkaar moeten uithouden. ”

Toch veranderde de mening van de predikant toen er meer reacties kwamen. “Aan het einde van de dag stond mijn antwoordapparaat vol. Er waren mensen die op allerlei manieren gereageerd hadden. Er waren mensen boos, er waren mensen verdrietig. Toen dachten we: nu moeten we iets doen, nu moeten we een signaal geven en vlaggen buiten hangen.”

Dat vlaggen is ook gebeurd samen met het Dominee Piersson College als een steun voor jongeren die vaak worstelen met hun seksuele geaardheid.

Volgens Scheenstra blijven de regenboogvlaggen in ieder geval hangen tot aanstaande zondag.


Deel deze pagina: