Politieke partijen willen duidelijkheid over huisvesting Brabantse Hart in Aktie

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 14:26

Politieke partijen willen duidelijkheid over huisvesting Brabantse Hart in Aktie

DEN BOSCH – Partijen uit de Bossche gemeenteraad willen duidelijkheid over de vestiging en toekomst van stichting Brabantse Hart in Aktie. De stichting die mensen financiële nood helpt, mag nog tot 1 juli in het door BrabantWonen gesponsorde pand op de hoek van de Geert van Woustraat en de Geldersedam blijven. Maar het is niet bekend of de stichting ook na die datum een onderkomen heeft.

In schriftelijke vragen aan het college van B&W benadrukken Gewoon ge-DREVEN, Lokaal Gestemd en de PvdA dat ze duidelijkheid willen over de toekomst van de stichting. Ze vragen zich af of B&W vindt dat de stichting van meerwaarde is voor inwoners van Den Bosch.

Ook vragen ze welke inspanningen het gemeentebestuur heeft gedaan om de stichting te behouden, ook na 1 juli. Ze zouden graag zien dat B&W zich inzet voor een passende en betaalbare huisvesting voor Brabantse Hart in Aktie.

De stichting stelt voedselpakketten, kleding, speelgoed, kleine huisraad en andere zaken voor het huishouden beschikbaar aan mensen die hiervoor door tijdelijke omstandigheden geen geld hebben. In december vorig jaar werd bekend dat BrabantWonen het contract voor huisvesting tot 1 juli verlengt. De stichting hoefde het pand niet, zoals eerder de afspraak was, per 1 januari te verlaten.

Deel deze pagina: