Organisatie Winterland ‘helemaal klaar’ met gemeente

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 12:09

Organisatie Winterland ‘helemaal klaar’ met gemeente

DEN BOSCH - De organisatie van Winterland, het winterevenement van afgelopen jaar op de Parade, is helemaal klaar met de gemeente. Dat zegt Nicole Vermolen, één van de drijvende krachten achter het evenement.

Vermolen heeft het gehad met de werkwijze van de gemeente. Ze kijkt terug op de afgelopen maanden: “Ik heb één fout gemaakt: ik heb de gemeente vertrouwd. We hebben geen kans gehad om juridisch bezwaar te maken. Dat irriteert nu.”

De gemeente trok de aanbestedingsprocedure in omdat er maar één inschrijving was, die van stichting Winterland. In de nieuwe ronde kan ook deze partij opnieuw een vergunning aanvragen. De kans dat dat gebeurt, is klein. Vermolen: “Of een aantal mensen uit de stichting moet zin hebben om dit jaar een kleine versie op poten te zetten.”

Decor voor Joris’ Kerstboom
Vermolen wil niet een winterevenement organiseren dat slechts het decor voor het tv-programma Joris’ Kerstboom is. “Het is niet zo moeilijk om een paar kerstbomen en knisperende haardvuurtjes neer te zetten. Dat kan iedereen. Je krijgt zo geen hoogwaardig evenement”, vindt Vermolen.

Deel deze pagina: