Opening eerste Wikihouse op Minitopia op 28 maart

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 18:45

Opening eerste Wikihouse op Minitopia op 28 maart

DEN BOSCH – Het eerste bewoonde Wikihouse op Minitopia wordt op donderdag 28 maart geopend. Huurster Patricia Sips uit Den Bosch bouwde dit duurzame huis voor een kleine 38.000 euro op het terrein aan de Poeldonkweg.

Het Wikihouse is een online bouwsysteem dat op een open platform voor iedereen beschikbaar is en over de hele wereld steeds verder doorontwikkeld wordt. Het project wordt gebruikt voor het ontwerpen en bouwen van huizen. Het doel van dit project is om het bouwen van duurzame woningen makkelijker te maken.

Op Minitopia heeft projectontwikkelaar Rezone in opdracht van Sips een Wikihouse ontworpen. Deze digitaal geproduceerde woning is een uniek project, ook omdat de woning door Patricia zelf is gebouwd en ontworpen. Vanaf 28 maart wordt de woning officieel bewoond.

Woningcorporatie Zayaz stelde vijf huurders in staat hun eigen woning te bouwen op Minitopia. De deelnemers kregen een bewonersbudget en konden kiezen voor een geheel eigen ontwerp of een zelfbouwpakket zoals het Wikihouse. Met het budget bouwt de huurder zelf de woning. De hoogte van de huurprijs is afhankelijk van hoeveel er van het bewonersbudget is gebruikt. Sips bouwde de woning voor minder dan 38.000 euro.

Deel deze pagina: