Opening Campus aan de Lanen: “Hier hebben we naartoe gewerkt”

Gepubliceerd: Woensdag 10 oktober 2018 20:18

Opening Campus aan de Lanen: “Hier hebben we naartoe gewerkt”

ROSMALEN/DEN BOSCH – In de Groote Wielen opende woensdag de Campus aan de Lanen. Anders dan andere kindcentra wordt hier lesgegeven aan kinderen van 0 tot en met 14 jaar, om de stap naar vervolgonderwijs makkelijker te maken.

“Spannend”, noemt directeur Frouke Boel de officiële opening van de school. “Hier hebben we met het hele team naartoe gewerkt.” Want eind augustus startten er 15 kinderen in het tijdelijke complex aan de Lunersingel in Rosmalen. Uiteindelijk moet de school plek bieden aan 500 leerlingen.

“In de leeftijd van 0 tot en met 14/15 jaar”, vertelt Boel. “Dat is het unieke aan onze visie. We geven les tot kinderen in de eerste of tweede klas van de middelbare school zitten, zodat de stap naar het vervolgonderwijs minder groot is.”

Ook staat beweging in het onderwijs hoog in het vaandel. “We stimuleren buiten leren en een prikkelende leeromgeving”, legt Boel uit. “Zo kan het zijn dat een leerling de rekentafels leert door een parcours door het klaslokaal te lopen.”

Lintje doorknippen
De openingshandeling doen de kinderen zelf, door het doorknippen van een lint dat voor de ingang van de school gespannen is. Met wethouder Ufuk Kâhya (duurzame mobiliteit, talentontwikkeling en welzijn) wordt er een boompje geplant. Boel: “Die verhuist over een paar jaar mee naar de permanente locatie, in de wijk, als de nieuwbouw af is.”

Er wordt afgesloten met een lied over Campus aan de Lanen, geschreven door een van de leraressen. Applaus. Hoe de Campus zich de komende jaren gaat ontwikkelen? Boel: “Dat weten we niet. Maar we hopen op een grote toestroom van leerlingen. En als de wijk af is en de school wat meer bekend is, komt dat wel goed!”

Deel deze pagina: