Onderzoek schimmelwoningen start volgende week

Gepubliceerd: Dinsdag 25 september 2018 11:23

Onderzoek schimmelwoningen start volgende week

DEN BOSCH - Het onderzoek naar vocht-, schimmel- en tochtproblemen in woningen in de Kruiskamp start volgende week. Bewoners die problemen hebben, kunnen zich vanaf dan alsnog of opnieuw melden bij de woningcorporatie. Dat laat woningcorporatie Zayaz weten.

Aanleiding van het onderzoek is het zwartboek dat door bewoners werd samengesteld. Zo’n anderhalve week geleden werd het boek met alle klachten uit de buurt overhandigd aan de woningcorporatie. Zayaz liet toen al weten bewoners te willen betrekken bij het onderzoek: “Niet alleen omdat we transparant willen zijn, maar ook omdat bewoners hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan meer inspraak. En zich niet gehoord voelen.”

Bij de woningcorporatie kwamen veel minder klachten binnen dan er door de buurt werden geïnventariseerd. Zayaz neemt het zwartboek niet klakkeloos over, maar wil zelf in kaart brengen in welke huizen in de Kruiskamp er problemen zijn. Het zwartboek wordt wel gebruikt om bewoners te informeren over hoe zij hun klachten aan de woningcorporatie door kunnen geven.

Vervolgoverleg
Het zwartboek werd aangeboden tijdens een onaangekondigd bezoek van bewoners aan Zayaz. Daarna ging een delegatie van de groep in gesprek met de woningcorporatie. Dat gesprek krijgt op 26 oktober een vervolg. Daarin worden de bewoners bijgepraat over de stand van zaken.

Deel deze pagina: