Onderzoek gemeente: 42 procent naamsbekendheid Dtv Den Bosch

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 15:53

Onderzoek gemeente: 42 procent naamsbekendheid Dtv Den Bosch

DEN BOSCH – Precies één jaar na de start kent 42 procent van de Bosschenaren Dtv Den Bosch. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente onder bijna 3000 inwoners.

Het maandbereik van de publieke lokale omroep ligt op 14 procent. Ter vergelijking: Omroep Brabant heeft een berreik van 26 procent per maand blijkt uit hetzelfde onderzoek. Ruim een kwart van de mensen die kijkt doet dat op wekelijkse of zelfs dagelijkse basis.

Waarderingscijfer

De omroep krijgt een waarderingscijfer van een 6,5 van de kijker. Er wordt vooral gekeken naar de dagelijkse nieuwsuitzendingen van de zender. Het onderzoek is gehouden vorig jaar oktober, maar de resultaten zijn nu pas bekend gemaakt.

Dtv Den Bosch is op 2 oktober 2017 gestart als de omroep voor Den Bosch, daarvoor was er drie jaar geen eigen publieke lokale omroep. Op dit moment maakt de omroep elke werkdag een nieuwsuitzending met nieuws uit de gemeente Den Bosch. In het weekend wordt een talkshow uitgezonden en is er een nieuwsuitzending met ook reportages uit de rest van Noordoost Brabant. 

Nulmeting 
In een reactie op de cijfers zegt directeur Eric Horvath van Dtv Den Bosch: “We zijn tevreden met de uitkomsten van dit bereikonderzoek, dat we beschouwen als een zogenaamde nulmeting. Onze licentietermijn is minimaal 5 jaar en onze ambitie is uiteraard om het bereik verder uit te bouwen. Ons bereik op sociale media groeit maand na maand en dus zal de komende jaren ons bereik onder de Bosschenaren toenemen”.

De licentie van de omroep loopt nog tot en met medio 2022, daarna kan het Commissariaat voor de Media op voorspraak van de gemeente de vergunning verlengen.

Deel deze pagina: