Onderzoek: Den Bosch stad met sterkste toeristisch imago

Gepubliceerd: Dinsdag 15 mei 2018 12:53

Onderzoek: Den Bosch stad met sterkste toeristisch imago

DEN BOSCH - Den Bosch is onder middelgrote Nederlandse steden de stad met het sterkste toeristische imago. Dat is de conclusie van een onderzoek van LAgroup en NBTC-NIPO Research.

De koppositie is volgens het onderzoek grotendeels te danken aan de sfeer en historische binnenstad. Ook het sterke winkel- en horeca-aanbod blijken sterke troeven. Voor het onderzoek werden zeshonderd tot achthonderd respondenten bevraagd over hun beeld van de sfeer in de stad en de aantrekkelijkheid van het toeristische product.

Den Bosch laat Nijmegen, Leiden, Haarlem en Groningen achter zich in de top vijf. Er werd in zeventien middelgrote Nederlandse steden onderzoek gedaan.

Wethouder Huib van Olden is trots op het resultaat: "Gastvrijheid en bereikbaarheid zijn de belangrijkste kernwaarden voor ’s-Hertogenbosch. Samen met onze inwoners en ondernemers houden we deze graag in ere. Het is prettig om te merken dat bezoekers dit ook waarderen.”

Groeipotentie
Naast het toeristisch imago is een net promoter score (NPS) in kaart gebracht. Die gaat over de toeristische aantrekkelijk en groeipotentie van een stad. Ook daar staat Den Bosch aan kop.

“Het onderzoek laat zien dat voor bijna alle steden winkelen, uit eten gaan en wandelen of fietsen de belangrijkste activiteiten zijn die bezoekers ondernemen. Een sterk aanbod op deze terreinen maakt een stad aantrekkelijk, maar niet per definitie onderscheidend. De aspecten waarmee steden zich het sterkst kunnen onderscheiden en opvallen, zijn het museale aanbod, evenementen en bezienswaardigheden”, laten de onderzoekers weten.

Deel deze pagina: