OM ‘bestudeert gevolgen’ voor strafzaak

Gepubliceerd: Dinsdag 12 juni 2018 14:49

OM ‘bestudeert gevolgen’ voor strafzaak

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) bestudeert wat de gevolgen van het opvragen van printgegevens van BD-journalist Jos van de Ven zijn voor de strafzaak over het burgemeesterslek. Dat laat justitie weten in een verklaring.

‘De zaak zal op korte termijn ook intern binnen het OM worden besproken, met OM’ers van buiten het parket. Daarbij wordt vooral gekeken hoe de belangrijke uitgangspunten van bronbescherming en vrije nieuwsgaring beschermd moeten zijn in een strafrechtelijk onderzoek als dit’, schrijft het OM.

Justitie bevestigt het verhaal van Brabants Dagblad, waarin wordt geschreven dat het OM probeerde een gesprek tussen Van de Ven en één van de verdachten in de zaak probeerde af te luisteren. Brabants Dagblad schrijft dat er telefoongesprekken zijn afgetapt, daar gaat justitie in de verklaring niet op in.

‘Verkeerde afweging’
Het OM vindt dat journalisten in vrijheid hun werk moeten kunnen doen, zo is te lezen in de verklaring: ‘Het OM constateert dat in de onderhavige zaak, in de hectiek van het moment, de verkeerde afweging is gemaakt.’

Deel deze pagina: