Noord krijgt in februari als eerste een Tiny Forest

Gepubliceerd: Zaterdag 08 december 2018 10:22

Noord krijgt in februari als eerste een Tiny Forest

DEN BOSCH – In februari 2019 wordt een eerste Tiny Forest aangelegd in de wijk Noord. Dit doet de gemeente in samenwerking met IVN Natuureducatie, werkgroep Natuur op Noord, De Brede Bossche School Haren Donk en Reit en buurtbewoners.

In de stad komen vier Tiny Forests met de grootte van een tennisveld. De gemeente heeft al een aantal plekken in beeld waar de aanleg van een Tiny Forest mogelijk is. Maar inwoners kunnen zelf ook een locatie aanmelden. De gemeente en IVN natuureducatie bekijken dan of deze locatie geschikt is. Zo moet er voldoende ruimte zijn en de locatie moet op loopafstand zijn van een school of kinderdagverblijf. Ook is steun in de buurt een belangrijke voorwaarde.

Samenwerking met scholen
Een Tiny Forest is een minibos dat in de stad ligt. Het is ongeveer zo groot als een tennisveld. In een Tiny Forest leven vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Met een Tiny Forest is de bedoeling natuur dicht bij huis, te brengen zodat jong en oud dit kan ontdekken.

Daarom wordt bij de aanleg van een Tiny Forest samengewerkt met scholen. Ook helpt een minibos om water beter op te vangen bij zware regenval en zorgt het voor verkoeling op warme dagen.

Aanmelden voor een locatie van een Tiny Forest kan tot en met zondag 13 januari 2019 via de website van IVN natuureducatie.

Deel deze pagina: